Perusta oma radioasemasi yrityslainalla

Yrittäjyys. Kaikki ovat varmasti joskus kuulleet tämän käsitteen. Mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa?

Yrittäjyys on sitä, kun haluaa luoda työpaikkoja, ja vaikuttaa yhteiskuntaan jättämällä siihen niin sanotusti oman jäljen. Yrittäjyys voi olla myös hieman pelottava käsite, varsinkin kun on ryhtymässä yrittäjäksi, ja ei oikein ole varma mitä kaikkea pitää tehdä. Yrittäjänä oleminen tarkoittaa sitä, että on itse vastuussa omista tuloistaan sekä mahdollisesti muiden ihmisten työpaikoista.

Radioaseman perustaminen

Yrittäjäksi ryhtymisen ei kuitenkaan tarvitse olla vaikeaa, vaan jokaisella ihmisellä on siihen mahdollisuus. Tärkeää on ottaa selvää, mitä kaikkea pitää tietää ja tehdä ja luoda yritykselle eräänlainen suunnitelma, jota tulisi noudattaa, jotta yritys menestyisi. Tästä pääsemmekin liiketoimintasuunnitelmaan, josta puhumme lisää tässä samassa artikkelissa.

Radioaseman perustamiseen liittyy monia asioita. Pitää tietenkin olla tietoinen siitä, mitä kaikkea radioaseman pyörittäminen vaatii. Radioaseman perustamisessa radiotoiminnan harjoittajan täytyy myös hankkia valtion liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta erilaisia lupia, kuten ohjelmistotoimilupa.

Ohjelmistotoimiluvan lisäksi tarvitsee radiotoiminnan harjoittaja myös radioluvan radiolähettimiä varten. Luvassa määritellään esimerkiksi käytettävä taajuus, suurin sallittu säteilyteho (ERP), mikä tarkoittaa radioantennista lähtevää tehoa, suurin sallittu antennikorkeus sekä antennimaston paikka.

Voit siis esimerkiksi aloittaa ottamalla selvää hieman näistä luvista ja mitä kaikkea tulisi tietää ennenkuin lähtee näitä lupia liikenne- ja viestintävirastolta hakemaan.

Liiketoimintasuunnitelma

Liiketoimintasuunnitelma on suunnitelma, joka kannattaa jokaisen yrityksen tehdä. Varsinkin aloittelevilla yrityksillä on huomattavasti helpompaa harjoittaa liiketoimintaa, jos on hyvin selvillä asioista ja (lähes) kaikkeen on valmistauduttu. Liiketoimintasuunnitelman voi joko ihan itse kirjoittaa paperille ylös, mutta helpoin konsti on etsiä internetin ihmeellisesti maailmasta itselleen valmis pohja, johon ei tarvitse tehdä muuta kuin täyttää eri kohtiin vastaukset.

Liiketoimintasuunnitelman avulla on siis yrityksellä jonkinnäköinen turvaverkko olemassa, josta voi katsoa vähän mallia kun menee sormi suuhun. Tietenkään kaikkiin tilanteisiin ei voi varautua, mutta juuri sen takia olisikin tärkeää, että suunnitelma tehdään huolellisesti ja siihen käytetään aikaa sekä mietitään mahdollisimman moni mahdollinen tilanne läpi.

Liiketoimintasuunnitelmaa tarvitsee myös esimerkiksi starttirahan hakemisessa, ja luonnollisesti myös monet pankit sekä lainayritykset haluavat sen nähdä, jos aletaan puhua hieman suuremmista lainasummista. Ota siis kynä tai näppäimistö esille, ja ei muuta kuin laatimaan.

Mistä pääomaa yrityksen perustamiseen?

Ikävä kyllä pelkästään halu perustaa oma yritys sekä hyvä suunnitelma yrityksen toiminnalle eivät monesti riitä yrityksen perustamiseen, vaan se vaatii myös rahaa. Yrityksen perustamiseen tarvittava rahasumma tulisi olla valmiiksi laskettu liiketoimintasuunnitelmassa, mistä aiemmin puhuttiin. Yksi hyvä asia on se, että monet yritykset sekä pankit ovat valmiita lainaamaan rahaa uusille yrityksille, jos suunnitelma yritykselle on kunnossa, ja halua yrittäjyyteen löytyy.

Yksi vaihtoehto on yrityslainan ottaminen eri lainafirmoilta. Lainoja kannattaa aina verrata, mikä onnistuu esimerkiksi kilpailuttamalla lainat. Jos olet hakemassa yrityksen perustamiseen lainaa, niin Kilpailuta lainat ja yksinkertaisesti valitse niistä paras vaihtoehto. Kilpailuttamalla säästää aikaa sekä rahaa, ja se onnistuu helposti täyttämällä vain yksinkertaisen hakemuksen.

Yrityslainan hakeminen yksityiseltä lainatarjoajalta on nykyaikana ihan yhtä kannattavaa kuin pankistakin, minkä lisäksi näillä yrityksillä on yleensä vielä toimintakin nopeampaa. Hakemuksiin vastataan yleensä jopa saman päivän aikana, ja myös raha on usein mahdollista saada nopeaan tahtiin.

Yhteenveto

Yhteenvetona siis: jos olet miettinyt oman radioaseman perustamista, niin mikään ei sitä estä. Ei kannata jäädä odottelemaan vanhuutta, vaan kannattaa uskaltaa alkaa yrittäjäksi. Yrittäjyys on yksi palkitsevimmista asioista elämässä, ja jos on hyvä suunnitelma sekä asenne, se on ehdottomasti sen arvoista.